петък, 5 декември 2014 г.

Шаран с мляко на фурна

Утре е Никулден. Това е една много различна от традиционните рецепти. Зная я от две колежки, чийто корени са от Русе. От дете знам, че не бива да се съчетава риба с мляко, но ето - опитах и оцелях:)) Даже е вкусно! Снимката ми е стара:)


Шаран с яйца и мляко на фурна





Продукти:

Четири филета от шаран/около 1 кг.
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
чесън на вкус
сол
олио

Филетата се осоляват и се поставят в тавичка с олио във фурната да се запекат до полуготовност.
Изваждат се и се заливат с разбитите яйца, киселото мляко, счукания чесън и сол на вкус.
Отново се връща във фурната да се запече до зачервяване и готовност.

Добър апетит

8 коментара:

  1. Прекрасна идея за идващия празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иван, благодаря, ти даже може да споделиш наистина ли го правят така в Русе, че колежките имат спомени от детството си, а те вече са баби.

      Изтриване
  2. Весе, от дете са ми внушавали, че риба и мляко е несъвместима комбинация. Обаче ще ти се доверя и ще опитам. Изглежда ми вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. За първи път виждам подобна рецепта. Много интересно и вкусно изглежда. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Правехме така риба с мляко, после излезе модата че не е правилно да се съчетават. Та на който както му е вкусно! Твоята изглежда много добре.
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето, значи на теб е позната, Тили. Права си, че точно модерно е ту да е полезно нещо, ту да е вредно...ама пък като е вкусно:)

      Изтриване