Баклава " Охлюви"
:
300 мл. прясно мляко
3 яйца
мая, колкото локум
щипка сол и захар
брашно (не съм мерила)
олио и масло
счукани орехи и нарязани /количество пожелание/
захар
1 лимон
Приготвяне:
Замесва се тесто като за баница, средно меко. Разделя се на три топки. Разточват се три кори, не съвсем тънки. Намазва се едната кора с олио и масло, поръсва се с орехи. Поставя се върху нея втората кора, която също се намазва и поръсва.Третата кора по същия начин. Навиват се на руло, което се реже на кръгчета широки 1 см./охлюви/. Нареждат са в тава легнали с разстояние между тях. Оставят се да втасат, след което се пекат на умерена температура до порозовяване. Съвсем изстинала баклавата се залива с горещ сироп от равни части вода и захар +сока и настърганата кора на 1 лимон.
Да ви е сладко!
3 яйца
мая, колкото локум
щипка сол и захар
брашно (не съм мерила)
олио и масло
счукани орехи и нарязани /количество пожелание/
захар
1 лимон
Приготвяне:
Замесва се тесто като за баница, средно меко. Разделя се на три топки. Разточват се три кори, не съвсем тънки. Намазва се едната кора с олио и масло, поръсва се с орехи. Поставя се върху нея втората кора, която също се намазва и поръсва.Третата кора по същия начин. Навиват се на руло, което се реже на кръгчета широки 1 см./охлюви/. Нареждат са в тава легнали с разстояние между тях. Оставят се да втасат, след което се пекат на умерена температура до порозовяване. Съвсем изстинала баклавата се залива с горещ сироп от равни части вода и захар +сока и настърганата кора на 1 лимон.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар