петък, 7 ноември 2014 г.

Пиле с праз и сметана

Пиле с праз и сметана



Продукти:

4 горни бутчета
1 стрък праз
200 гр заквасена сметана
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. суха мащерка

Приготвяне:



Бутчетата се посоляват. В купичка се разбъркват 2 с.л. брашно, черен пипер, червен пипер и суха мащерка.
Овалват се бутчетата и се поставят в намазана с олио тавичка. Отгоре също се поливат на тънка струйка.  Поставят се във фурната да се запекат почти до готовност. През това време се почиства и нарязва праза на ситно. Като се позачервят бутчетата се добавя праза. Може да се добави и мъничко вода. Оставят се отново да се задуши праза за десетина минути. Добавя се заквасената сметана и леко се разбърква и обръщат бутчетата. Още десет минути са достатъчни за да сипвате бързо в чиниите и да се насладите на страхотен вкус.







18 коментара:

  1. Чудесно ястие! Ама дай да го и видим, де! ;)
    С тази заквасена сметана вътре ми напомня унгарска яхния, Весе... ;)
    Хубав петък! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, обърках часа на публикуване. Писах рецептата тук в службата, че нямаме работа, тече ремонт, но естествено нямам снимка и уж нагласих публикацията за довечера в 20 часа, та като се прибера да имам време да прикача снимка, но уви, наверно без да искам съм дала 8 часа. Сега ще погледна тук имах едни стари снимки, че и преди съм го готвила, ако намеря - ще пусна, ако ли не ще оставя на въображението ти поне докато се прибера!
      Да видим зетя ще одобри ли, с унгарската си жилка:), че те снощи не хапнаха, за днес остана. Прегръдка.

      Изтриване
  2. Без снимка ми звучи и си го представям страшно вкусно! Страхотна рецепта. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо,хич не ми трябва снимка(и аз като Катето:)))))....Супер пиле....

    ОтговорИзтриване
  4. Весе, какво ще кажеш да ги приготвя и да снимам тези вкусотии?! Ще им сложим име " Пилешките бутчетата на Весето, с праз лук и заквасена сметана " :)
    Звучи изключително вкусно рецептата, ще я приготвя задължително!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Докато пишех коментара и те се появиха снимките, леле какъв разкош, истинска вкусотия :)
      Поздравления!

      Изтриване
    2. Ааа, Танче, просто си представям твоите снимки какви ща са - наистина ще накараш народа да се облизва. Моите не са добри, но пък манджицата си я бива!

      Изтриване
    3. Не си ги бивало... И аз огладнях! Значи са си супер. :)
      Поздрави, Весе!

      П.П. Я кажи дали зетят го хареса сега? :)

      Изтриване
    4. Мерси, Гери, все пак личи си какво е, нали:), ех ще стана и аз някога по-добър фотограф, ама кога ли...Прегръдка.
      С младежите се разминахме, ние се прибрахме, а те излязоха, така че още не знам дали са харесали, но не забелязах да е намаляло количеството, което значи, че или не са яли, или не са харесали:( Но ще питам аз...:)

      Изтриване
  5. Който ходи на гости в полунощ вижда и снимки, и рецепта :) И Веси, макар че съм преяла мога с удоволствие да си хапна и от твоето вкусно пиленце!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, ние с тебе все по нощите, а?
      Хубава седмица.

      Изтриване
  6. Вкусно ми звучи, Весе! Ужасно вкусно! Ще взема да си спретна твоето пиленце с праз и зметана! Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда и звучи прекрасно, Весе! Съвсем в духа на есенните дни :-)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили-Лети:), благодаря, харесвам праза през есента във всякакъв вид, тук обаче стои нежно, не е като манджа,яхния, а по-изискан е вкуса!

      Изтриване
  8. Весе, страшна манджа!!!
    Това направо му усещам аромата! Браво, страхотна идея!

    ОтговорИзтриване