Мамината чорба с дреболии
Това за мен е една от най-вкусните зимни чорби. Мама я прави предимно с агнешки дреболии, но става и с телешки, каквито ползвах за днешната рецепта.
Продукти:
500-700 измити, изчистени, нарязани и кипнати дреболии
1 глава лук
1/2 чаена чаша ориз
олио
2-3 с.л. брашно
черен пипер
сол
червен пипер
джоджен
девисил
оцет
чесън
Приготвяне:
Сварявам дреболиите заедно с 2 литра вода и сол в тенджера под налягане за 50 минути, ако е в обикновена тенджера - до сваряване. След като са сварени в друга тенджера запържваме в олиото нарязаната глава лук. Добавяме 2-3 с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер и наливаме внимателно, но бързо от бульона. Изливаме цялото съдържание, заедно с дреболиите. Добавяме измития ориз и оставяме да къкри около 20 минути. Прибавяме подправките, ако е необходимо още сол и оставяме още 10 минути.
После се наслаждаваме на уханна гореща чорбица, която аз сервирам с оцет и чесън.
Аз след сваряването заделям белия дроб за котката, че не го обичаме, слагам само чревца, шкембе, бъбреци, черен дроб.
Направете си и вие тази вкусна чорба и се насладете на зимния домашен уют!
Перфектна .....Чудесна и толкова любима супичка,а за синхрона между купичката и салфетката нямам думи!!!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки,Веселушке:)
Миленче, хапнах си я с удоволствие!
ОтговорИзтриванеА за купичката и салфетката...ще се науча и аз някой ден как се снима храна не в движение...:)
Точно такава супа я харесвам и аз, Веси! Ама може и с белия дроб да е :)))
ОтговорИзтриваневземам си лъжичка и се нареждам :)
Е, нека има и за котака Пепи:)
ИзтриванеСамо да прочетеш заглавието - ...от детството, и вече си усмихнат и сит! А презентацията ти е прекрасна! Обичам "точките" :)
ОтговорИзтриванеДа, Петя - така е с рецептите на мама, естествено нейната супа ми е по-вкусна, да ми е жива и здрава. А точките - обожавам ги!:)
ИзтриванеАз много обичам супа от агнешки друболийки,ама много....Чудна е и твоята,Весе!
ОтговорИзтриванеЖиве, и аз обичам и правя най-различни, но тази е една от най-любимите!
ИзтриванеИ ние не обичаме белия дроб. Супата е чудесна, особено с малко препечено, натрошено сухо чушле!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Да, да, Тили - забравих за лютия пипер, мъжа ми си сложи, но аз избягвам, че миналата година лошо се задавих и от тогава не смея, а обичам! Еййй, още някой да не го яде този дроб:)
ИзтриванеВеси,страхотна е,от сега си мисля как ще дочакам обяд,толкова ти е апетитна чорбичката!Поздрави!
ОтговорИзтриванеРоси, изкара ли:) до обяда, че се притесних:)
ИзтриванеПрегръдка, мила!
Вярно е вкусна тази чорбичка, Весе! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря:) Хубав утрешен ден!
ИзтриванеВесе, няма да повярваш никога не съм хапвала такава чорба. Изглежда много вкусно и ароматно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!!!
Еми надявам се да хапнеш някога, приготвена от мен:)
Изтриване