Пържола с гъби, кашкавал и яйца
Продукти:
6 свински пъжоли без кост
250 гр. гъби /при мен домашно мариновани по рецепта на Пепчо/
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
150 гр. настърган кашкавал
2 яйца
4 супени лъжици заквасена сметана
олио
черен пипер
сол
Приготвяне:
Пържолите се осоляват, наръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в олио от двете страни. Нареждат се в йена на два реда, между тях се слагат гъбите. Разбиват се яйцата и сметаната, прибавя се настъргания кашкавал и се излива върху пържолите. Запича се в силна фурна до зачервяване. Поднасят се с гарнитура от задушен грах с моркови или картофено пюре.Пържолите стават много крехки, просто се смесват с пухкавата яйчено-кашкавалена смес.
*Рецептата е от изрезка от вестник, но има автор - Кита Светозарова от Бургас
Приготвяла съм я преди 5 години, но е много вкусна и май ще намери скоро пак място на трапезата ни.
Весе, какви са тези изкушения. Уф, как бих хапнала сега една пържола...ммм...абе дръпвам си чинията...не мога да гледам безучасно...
ОтговорИзтриванеПрегръдки миличка!
Веси, тези пържолки вече са по нашата част :) С удоволствие ще ги приготвя и ще се хапнат у дома с усмивка. :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Аля, Хриси, хапвайте, хапвайте, а аз благодаря!
ОтговорИзтриванеЕх, че вкусно! Не бих отказала две порции:)
ОтговорИзтриванеТраяна, добре дошла и веднага получаваш поне две порции:) Хубаво утре!
ИзтриванеМного ми се "усмихна" окото кат зърна прекрасните ти пържолки:))))))
ОтговорИзтриванеМиленче, най-обичам усмихнати очи, тогава усмивката е искрена! Поздрави!
ИзтриванеО, това си е разкош! Запази ми:))) Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, всъщност рецептата е от "модела" стари, не съм приготвяла скоро, та ще е "баята" да съм я опазила дори:)), но ако трябва ще ти спретна:)
ИзтриванеВеси, много вкусно и уютно е при теб. Прегръдки!
ОтговорИзтриванеТанче, благодаря, и моето усещане при теб е същото! Хубава вечер!
Изтриване