Ароматно свинско филе в сметанов сос
Продукти:
10 парчета свинско филе (около 1 кг.)
чубрица
мащерка
розмарин
черен пипер
червен пипер
сол
олио
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. сос от нар
2 с.л. горчица
2 с.л. мед
4-5 с.л. заквасена сметана
Приготвяне:
Просто сложих пържолките в йената, разбърках с останалите продукти без сметаната и
поставих във фурната на 200 градуса. След като се запекоха за около час и половина добавих
сметаната, разбита с около 200 мл. вода. Отново запекох до зачервяване и сгъстяване на соса.
Много вкусни и ароматни.
Ама свинското месо наистина е едно от най-вкусните, а така приготвено ще е достойно, за... да си оближе човек пръстите. ;)
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Веси!
И аз си го обичам свинското, Гери. Лека нощ!
ОтговорИзтриванеЗа мен ще има ...,нали?!
ОтговорИзтриванеРазкошни пържолки, Весе! Сочни и със страхотна коричка!
ОтговорИзтриванеВярвам няма и помен от тях, така че да не си хабя надеждите за вкусна порцийка, нали? ;)
Прегръдки!
Разкошни пържолки, сочни и точни:). Страхотни са, поздрави!
ОтговорИзтриванеОбичам свинско месо, но не повече от веднъж седмично. Ама това предложение си е направо за съботно пиршество! Весе, мерси за порцийката;)
ОтговорИзтриванеКакви пържоли? Какви чудеса?
ОтговорИзтриванеАма виж сега, Веси, пости започват. Постиииии. Не изкушавай с такива чудеса :)
Сочни и ароматни, наистина не са за периода на постене! :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви, вкусни си бяха и не останаха!
ОтговорИзтриванеНе сме никак по постното ние. Ден без месце не изкарваме, в краен случай наденичка към бобеца примерно. Постим само на Бъдни вечер и то само вечерта, срам, не срам...
Весе,с този сос са неутразими-голямо топене пада у нас.Аз винаги ги мариновам преди да ги пека,че все ми стават жилави.Даже напоследък ги запичам на оребрения тиган и след това в херметика за отрицателно време.И сосче правя -стават мозък.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Живе, нямах време за мариноване. Но не бяха жилави, добре си бяха - в йената се задушиха. И твоя метод е добър!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни.