Тръкан чакань
Продукти:
1 глава червено цвекло мариновано
1/2 к.ч. олио
2 яйца
1 суха червена чушка
сол на вкус
Приготвяне:
Цвеклото се измива, обелва и накисва в студена, посолена вода. Престоява така няколко дни, да се маринова и осоли.
Маринованото цвекло обелваме отново, настъргваме на едро ренде. Пържим го в сгорещено олио. Прибавяме стритата суха чушка/може и люта да е/. Чукваме яйцата и пържим по желание по-рохки или по стегнати. Ако е нужно се посолява още.
Опитайте, много е простичко, но е вкусно. Гарнирах го с пържена шунка
Много интересна рецепта! Звучи вкусно :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти, Вили! Отбих се и аз при теб, ама зайчето горкото ме стресна, та не продължих:))Много са мили и ни е жал да ги хапваме. Поздрави и за теб!
ОтговорИзтриванеЗвучи вкусно,Веси,бабините рецепти никога не подвеждат и си заслужават!Хубава седмица с повече усмивки!
ОтговорИзтриванеМного обичам такива простички рецепти, пък и вкусни са, Роси. А и момента в държавата ни е такъв, че гурме рецептите си е малко цинично да се рекламират, при все че има хора в недоимък...Е, за всеки влак си има пътници, но хубаво е да има и едното, и другото. Прегръдка!
ИзтриванеЕйййй,голяма пъргавелка си.....Кога го видя бе момиче,кога го направи...?!:))))
ОтговорИзтриванеАма пък как си го спретнала това бабино ястие,...нямам думи!Браво!
Оооо, Миленче...Аз се подвизавам в блог пространството отдавна, поне от 2006г. публично. Та част от рецептите тук вече съм публикувала на друго място:) И ги редувам тук - стари, нови. Тази ми е стара рецепта, не ми се ходи да видя от кога точно, но сигурно от преди поне година, такава ми ти пъргавелка съм аз...То за готвенето съм, обаче докато видят бял свят...Така, пускайки стари ми изостават новите, ама това е положението. Реших, че е подходящо за сезона и го пуснах сега просто. В общи линии хаотично списвам блога, ха-ха.:)
ИзтриванеВесе, много обичам цвеклото. Това е невероятна рецепта! Ще я пробвам задълджително.
ОтговорИзтриванеПрегръдки миличка!