Съставки:
500 г филе от пушена скумрия
5 средни картофи
3 яйца
1 голяма зелена ябълка
1 неголяма глава лук
5 с. л. каперси
лимонов сок
сол
За дресинга:
4 с. л. горчица с мед
3 с. л. майонеза
2 с.л. сметана
малко течност от буркана с каперси
4 с. л. горчица с мед
3 с. л. майонеза
2 с.л. сметана
малко течност от буркана с каперси
Приготвяне:
Сварете картифите в тенджера до готовност. Облейте ги със студена вода, обелете ги и ги нарежете.
Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на едро. Нарежете рибата на неголеми парчета, без кожата.
Обелете ябълката, нарежете я. Нарежете и лука.
За дресинга смесете всички съставки до получаването на еднородна смес. Изсипете върху салатата, разбъркайте и оставете да престои на хладно място за окола 20 минути и сервирайте.
Сварете картифите в тенджера до готовност. Облейте ги със студена вода, обелете ги и ги нарежете.
Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на едро. Нарежете рибата на неголеми парчета, без кожата.
Обелете ябълката, нарежете я. Нарежете и лука.
За дресинга смесете всички съставки до получаването на еднородна смес. Изсипете върху салатата, разбъркайте и оставете да престои на хладно място за окола 20 минути и сервирайте.
Веси,
ОтговорИзтриванеправила съм тази салата в малко по - различен вариант / без каперси / преди много години.Благодарности,че припомни рецептата с картофи, пушена скумрия и ябълки.Прекрасна е салатката .
Поздрави от сърце !
Да, може да се импровизира, исках малко киселинност да има салатката.
Изтриване