1 пакет паста - моята от хърватската седмица на Лидл
1 ч.ч. сварен и отцеден спанак
1 ч.ч. сварена сьомга - при мен от комплект рагу
2-3 с.л. кокосово масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
чесън
бял пипер
сол
босилек
микс настъргани сирена от Лидл
Приготвяне:
Сварява се пастата за около 10 минути, аз не я харесвам "ал денте", предпочитам я по-добре сварена, напук на всякакви модерни правила (нещо и модерната терминология напоследък ми идва в повече).
Всъщност и по пастата не си падам особено, както и по сьомгата, но разнообразието е хубаво нещо. Вкусна се получи все пак.
Докато се вари си приготвих този сос. В тиган разтопих маслото, добавих брашното, обърках за 3 минути и налях млякото, дето се вика бешамел с кокос:) Добавих вътре и накъсаната на парченца сьомга и пасирания или наситнен спанак, чесън, бял пипер, сол, босилек. Оставих да си покъкри и след сваряване и отцеждане на пастата обединих със соса, при поднасяне гореща поръсих с микс от настъргани сирена.
Ние обаче много обичаме паста, Весе и твоята рецепта много ни допадна. Поздравления за апетитната идея, вкусно изпълнение и много хубави снимки!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Благодаря ви, момичета:)
ИзтриванеУспешна седмица!
Последната снимка, Веси!!! Чудна паста си приготвила, ал денте или не, всеки както я харесва, въпросът е вкусът! Поздрави!
ОтговорИзтриванеХе, радвам се много на одобрението ти, Кате, при твоите презентации и красиви снимки...
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеи аз правя пастата като теб, даже и ориза и другите варива - винаги добре сварени.Никой у дома не обича паста " ал денте ".Но е чудесна , прекрасни снимки.
Поздрави и усмивки !
Да, точно така обичаме и ние и ориза:)
ИзтриванеРадвам се, че одобри!
Чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеМного ми допада.
Пък и лесно, нали?
Изтриване