Необходими продукти:
3-4 тиквички
1 глава лук
1 морков
олио и масло
с.л. брашно
1/2 л прясно мляко
сол на вкус
копър - нямах пресен и не сложих
В тенджера загрях 3 с.л. олио и запържих лука и моркова, готвих, докато омекнаха.
Добавих нарязаните на средно големи парченца тиквички и посолих. Разбърках и готвих около 3-4 минути, след което добавих литър и половина вряща вода.Варих, докато тиквичките омекнаха напълно.
В касерола загрях 1 с.л. олио и 1 с.л. масло и добавих брашното, разбърквах, докато доби златист цвят, след което налях от студеното мляко, до гъст сос.
Зеленчуците пасирах с пасатор и добавих бешамела, разбърках и върнах на котлона за още 5 минути.
Сервирах крем супата топла, с крутони.
Крутоните приготвих в МВ с малко олио и масло, нарязан на малки кубчета хляб и поръсих с шарена сол.
Рецептата видях в блога на прекрасната Бени. Това е най-вкусната крем супа от тиквички, която съм приготвяла.
Как я обичамммм............, без брашно, но с картоф.
ОтговорИзтриванеАз по принцип не обичам много крем супа от тиквички, да с картоф досега съм правила, но тази ми хареса повече.
Изтриване