неделя, 1 декември 2019 г.

Напукани цитрусови сладки

Тези нашумели много напоследък портокалови сладки на Ивана правих миналата Коледа. Канех им се много отдавна и ги включих в асортимента по празниците през 2018 г. Едва сега идва ред да публикувам в блога си. Ако ги изберете за тазгодишното си меню, няма да сбъркате:)
Харесаха ми, много ароматни, особено след като престоят в затворена метална кутия. Аз ползвах мандарини и грейпфрут, вместо портокали, просто защото нямах налични, а магазина е на 2 минути, но...:)


Продукти:

360 гр. брашно
1 яйце
100 гр. кристална захар
80 гр. краве масло
40 гр. шоколадови капки
кората и сока на 2 мандарини и половин грейпфрут
1/2 от пакетче бакпулвер
и за овалване на сладките:
100 гр. кристална захар
100 гр. пудра захар



Приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа. Добавете бакпулвера,захарта, яйцето, нарязаното на малки парчета студено краве масло и шоколадовите капки. Настържете цитрусовите кори и изцедете сока. Добавете ги  и замесете меко тесто. 
Приберете в хладилника за 30 мин, завито във фолио. Покрийте голяма тава с хартия за печене. От охладеното тесто късайте  топчета, колкото орех, овалвайте ги първо в кристална, а после в пудра захар. Подредете ги на разстояние. Изпечете сладките в загрята на 180 гр. фурна БЕЗ вентилатор за 15 мин. Извадете ги и охладете.




4 коментара:

  1. Много хубав асортимент от сладки, а тези цитрусовите мога да си представя колко са ароматни! Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Миналогодишните ти сладки бяха страхотни, Веси! Още ме държи спомена за тях, прекрасна си! Чакам с нетърпение да откриеш сладката работилница и публикациите ти за сладкоправенето и тази година, такава празнична емоция ми създават! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Еха, страхотни. Благодаря за рецептата. Ще се пробват. Весели празници

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заслужават си, особено, като престоят са много ароматни!

      Изтриване