Тези нашумели много напоследък портокалови сладки на Ивана правих миналата Коледа. Канех им се много отдавна и ги включих в асортимента по празниците през 2018 г. Едва сега идва ред да публикувам в блога си. Ако ги изберете за тазгодишното си меню, няма да сбъркате:)
Харесаха ми, много ароматни, особено след като престоят в затворена метална кутия. Аз ползвах мандарини и грейпфрут, вместо портокали, просто защото нямах налични, а магазина е на 2 минути, но...:)
Продукти:
360 гр. брашно
1 яйце
100 гр. кристална захар
80 гр. краве масло
40 гр. шоколадови капки
кората и сока на 2 мандарини и половин грейпфрут
1/2 от пакетче бакпулвер
и за овалване на сладките:
100 гр. кристална захар
100 гр. пудра захар
Приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа. Добавете бакпулвера,захарта, яйцето, нарязаното на малки парчета студено краве масло и шоколадовите капки. Настържете цитрусовите кори и изцедете сока. Добавете ги и замесете меко тесто.
Приберете в хладилника за 30 мин, завито във фолио. Покрийте голяма тава с хартия за печене. От охладеното тесто късайте топчета, колкото орех, овалвайте ги първо в кристална, а после в пудра захар. Подредете ги на разстояние. Изпечете сладките в загрята на 180 гр. фурна БЕЗ вентилатор за 15 мин. Извадете ги и охладете.
Много хубав асортимент от сладки, а тези цитрусовите мога да си представя колко са ароматни! Поздрави
ОтговорИзтриванеМиналогодишните ти сладки бяха страхотни, Веси! Още ме държи спомена за тях, прекрасна си! Чакам с нетърпение да откриеш сладката работилница и публикациите ти за сладкоправенето и тази година, такава празнична емоция ми създават! Целувки!
ОтговорИзтриванеЕха, страхотни. Благодаря за рецептата. Ще се пробват. Весели празници
ОтговорИзтриванеЗаслужават си, особено, като престоят са много ароматни!
Изтриване