Едни такива лесни и бързи работи, докато нямах печка, след пожара.
Вече имаммммм, макар още да не е монтирана, докато не оправим всичко, още малко остана, готвя още на старата, работи въпреки външния вид!
Продукти:
1 глава червено цвекло, среден размер
4 ореха
зехтин
сол
къпинов оцет
копър
камамбер
Приготвяне:
Слага се цвеклото, измито, но необелено в чиния и се поставя в микровълновата. Моето беше готово на два пъти по 2-3 минути на максимална мощност. Оставя се да изстине и се нарязва на тънки резени, които се редят в чиния. Посолява се. Орехите също се запичат в микровълновата, за същото време. Натрошават се върху салатата. Отгоре се полива със зехтин и се напръсква с пулверизатор с оцета. Поръсва се копър и се украсява с парченца камамбер, чийто аромат се съчетава чудесно със салатката.
Веси,
ОтговорИзтриванечудесна салата с печено цвекло.Лятото е сезонът, в който ползвам най - много зеленчуци.А цвеклото е любимо у дома и задължително ще изпробваме и твоята салата.Изглежда прекрасно с орехи.
Поздрави !
Цвеклото ползвам повече зимата, но този път така се получи:)
ИзтриванеЛюбима ми е тази салатка. Спорно да ви е с възстановяването и ремонта, Веси. Вярвам, че всичко ще се нареди по най-добрият начин. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ при мен стана любима:) Благодаря ти, Катенце, почти се оправихме, малко остана.
Изтриване