На подобна рецепта попаднах в 1001 рецепти.
4 бр авокадо
250 г рулца от раци
чесън на прах
400 гр скир - млечен продукт, подобен на извара или рикота
1 лимон
бял пипер
хималайска сол
копър
печени солени бадеми
Приготвяне:
С помощта на кухненски робот се пасират рулцата (250 г), 1/2 ч.л. от чесъна, 1/2 от скира и 1/2 от прясно изцедения сок от лимон. Прибавят се сол и бял пипер на вкус. Получената смес е гъста и гладка. Поставя се в стъклени чаши или купички и се заглажда. След това се приготвя пюрето от авокадо. За целта се пасира обеленото авокадо, 1/2 ч.л. от чесъна, 1/2 от скира и лимонов сок. Прибавят се сол и бял пипер на вкус. Пюрето се изсипва в купичките и отново се заглажда. Предястието се украсява с копър и печени бадеми.
Таман имам и двете! Още довечера ще го пробвам, Веси! Целувки!
ОтговорИзтриванеТо и при мен така се роди -от излишъци:)
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванечудесно лятно предястие, веднага ще го изпробвам още тази седмица.Лятно, красиво и вкусно.
Поздрави сърдечни !
Приятно се получи!
Изтриване