понеделник, 29 август 2016 г.

Наденица с лук и бира

Много бързо и лесно ястие. Рецептата е изрезка от стара брошура на Кауфланд. В оригинал наденицата се приготвя на тиган, но аз я направих по мързелива. Ползвам наденица на "Житница" или сурова от Лидл.
Снимките ми отново са стари, новите си отлежават и си чакат реда...



Продукти:

4 - 5 парчета наденица (може и сурова)
1 кг лук
300 мл бира
олио
сол


Приготвяне:

Надениците се надупчват с вилица и запичат в тавичка с малко водичка на дъното. Добавя се нарязания лук, олиото и бирата, посолява се на вкус. Пече се до готовност и редуциране на бирата.

16 коментара:

  1. Много обичам месо, сготвено с лук и бира, обаче наденица не съм пробвала :) Ще пробвам Веси, вкусно ми звучи :)
    И давай новите снимки, стига си ни пробутвала архива ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз, Пеп, и наденицата ми хареса!
      Новите снимки си чакат реда и време да ги сваля и да пиша рецепти(половината от които ще забравя докато стигна). Еми такава съм си, все по 100 дини под една мишница се опитвам да нося..., както и да си организирам деня, повече от 24 часа не мога да го направя:))

      Изтриване
  2. Вчера точно правих наденички в тава. Но следващият път ще пробвам твоята рецепта. Звучи и изглежда вкусно. Поздрави и усмихнат ден, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Забавих се значи с рецептата, а години си чакаше да я публикувам:))

      Изтриване
  3. Обожавам да готвя лук с месо, Весе. Бира не бях слагала, но ще го направя. Много вкусно звучи. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз, Валя, даже и дробчета правя с лук и бира. Радвам се, че надникна!

      Изтриване
    2. При теб е приятно, Весе. Толкова се искрена, неподправена, истинска - удоволствие е да ти гостува човек.

      Изтриване
    3. Сърдечно благодаря за тези думи! Прегръдка!

      Изтриване
  4. Веси,
    много бързо и лесно ястие.Веднага ще го пробвам - мъжете не могат без месо, нали знаеш .И често винаги се сърдят.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да мъжете повечето са си по месото, макар и аз да обичам също:))

      Изтриване
  5. Звучи вкусно,а на гладен човек/като мен в момента/още по-вкусно му звучи :)Тази идея "отвързва ръцете" за спешни случаи!Поздрави,Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Деси, макар рецептите, които пускам напоследък да са стари, както и снимките, зачестих и в ежедневието с бързите и лесни рецепти, все време не ми достига вечер.

      Изтриване
  6. Веси,не съм се сещала за този начин-наденица с бира ,но ще го направя.И с лук разбира се.
    хубав ден на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Обичам наденица на фурна................ и с многоооо лук. :)

    ОтговорИзтриване