Рецептата и снимката са стари, но отдавна се каня да публикувам това по-различно пиле с ориз.
Рецептата е от този блог и е много вкусна. Иванче, благодаря! Малко промених:)
Продукти:
сварено филе пилешко от 1 пиле
1/2 ч.ч. ориз
1 ч.ч. гъби
2 яйца
1 ч.ч. бульон от варене на пилето
2 ч.ч. кисело мляко
джоджен
сол
Нарязвам свареното месо на дребно . Запържвам в тавичката във фурната ориза, нарязаните на ситно гъби и добавям 1 ч.ч. кисело мляко . Обърквам и наливам бульона.
Пека на 220 градуса до готовност. Разбивам двете яйца с останалото мляко и заливам мусаката . Допичам до зачервяване .
Може да се настърже и кашкавал и да се разтопи .
Всяка вкусна рецепта трябва да бъде запазена и споделена, блоговете са затова! Ето тази е такава. Поздрави, Веси!
ОтговорИзтриванеТака е, Кате, това са нашите виртуални тефтерчета, които споделяме и помежду си и оставяме на децата си:)
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеправила съм пилешка мусака по традиционния начин, но с пилешка кайма.Моята баба навремето смилаше месото на петлите, защото е много твърдо.И използваше получената кайма за много и различни ястия.И тази мусака е интересна, но с ориз.
Поздрави !
Представям си, Ели, колко е вкусна тази петльова мусака...
ИзтриванеЩе пробвам:) Точно се чудих едно пилешко филе какво да го правя:) Поздрави, Весе:)
ОтговорИзтриванеДано ви се е усладило, Жани!
Изтриванетази мусака в къщи е любима - за вдъхване на нов живот на изостаналото месо от пилето и затова си й казвам "артисала мусака".
ОтговорИзтриванеПоднесена е направо страхотно, Весе!
За мен бе интересно млякото при самото приготвяне.
ИзтриванеМерси, ДзверЕ!
Еха, нито помня да съм я видяла при Ивана, нито съм се сетила за нея. Мерси, че показа, Весе.
ОтговорИзтриванеЕто, радвам се, че съм ти била полезна:)
Изтриване220 градуса не е ли много висока температура за ориз
ОтговорИзтриванеЗдравейте, винаги так готвя, не твърдя, че е правилно, и може би е продиктувано от това вечер след работа приготвям вечерята, т.е. да става по-бързо. Но добре ми се получава ориза:), разбира се и на по-ниска температура ще стане.
Изтриване