Дамата ми е адашка и тогава се подвизаваше под името Венс!
Венс - Веси, ако четеш - хиляди благодарности за тази и многото други твои чудесни рецепти, които съм опитвала. Да знаеш, че липсваш в кулинарното пространство!
Рецептата и снимките са стари.
Кашник
/ рецептата е от родопския край /Продукти :
4 яйца
30 мл. топла вода
10 гр. мая за хляб
2- 3 с.л. масло
около 100 гр. сирене
320 гр. брашно
1 ч.л.сол
1 ч.л. захар
сусам по желание
Приготвяне :
В съд се натрошава маята, слагат се солта, захарта и топлата вода. Прибавят се яйцата, маслото и настърганото сирене. Постепенно се прибавя и брашното, като се бърка с лъжица. Получената каша се оставя да втаса около 30 минути. След това се изсипва в предварително намазана с масло тавичка и се оставя отново да втаса около 15 минути. Кашникът се пече в загрята фурна при температура 200 градуса. Може да се поръси със сусам.
Чудна е - без месене, а как ухае, изяжда се на мига!
Ех, добрите стари времена...
ОтговорИзтриванеИ на мен ми липсва Венс. Изгубихме се с нея...
А иначе и аз потвърждавам, кашникът е много хубав!
Така е, Илианка, наскоро даже разглеждах снимки от старозагорската среща:) и какви сме младиииии:)) А Веси се затри, имах преди телефони, ама нещо не ги намирам.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеимам и аз рецепти за кашник.Интересна и много вкусна рецепта.
Поздрави !
Бързо и вкусно се получава. Поздрави и за теб!
Изтриване