вторник, 17 май 2016 г.

Крем карамел

Крем карамел


Продукти:
1 л прясно мляко 
8 яйца
300 захар
200 захар за карамел
ванилия


Приготвяне:
Първа разтопявам захарта за карамела в тиган с незалепващо покритие. Разпределям по 1 с.л. във всяка купичка, ползвам метални шоли и такива от огнеупорно стъкло. Разбивам яйцата и захарта с миксер. Добавям прясното мляко и ванилията, като само с лъжица разбърквам. Изливам в купичките сместа. В дълбока тава слагам съдчетата, пъхам във фурната, след което внимателно наливам вода с шише, до половината на купичките. Пека крема на 150 градуса на водна баня около 2 часа, или до стягане и приятен загар. Охлаждам във водата цяла нощ, а на сутринта прибирам в хладилника. За следващата вечер ни чака вкусен десерт:))






















22 коментара:

  1. Веси,
    чудесен е крем - карамела.Май и аз ще спретна за именния си ден един такъв крем, много е харесван у дома.А твоят изглежда съвършен.И аз го правя в подобни чашки и става много добре.Правила съм го и направо в тава, но не е удобно за сервиране и много бързо свършва.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, май ти отговарям тъкмо навреме - остават броени минути да ти честитя празника. Бъди жива и здрава и все такъв добър човек, иска ми се да те познавам и на живо:)!

      Изтриване
  2. Бижу за трапезата.....Поздрави,Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ти си едно бижу, Миленка - така мила и пръскаща позитивизъм!

      Изтриване
  3. Страхотен, е Веси. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, добре си се справила! Да ви е сладко,

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да си призная крем карамела ми е винаги вкусен - с шупли или без, в тава или в чашки, с мляко или сметана...много любим, ама не се сещам да го приготвям често. Поздрави, Стамен!

      Изтриване
    2. Да си призная крем карамела ми е винаги вкусен - с шупли или без, в тава или в чашки, с мляко или сметана...много любим, ама не се сещам да го приготвям често. Поздрави, Стамен!

      Изтриване
  5. Страхотен е, Веси! Дръпвам си един в хубавата чиния на сърчица :) И да е свършил, ще чакам да направиш пак.
    Поздрави на теб и Росен! И моля те, ориентирай се към ФБ, липсва ми комуникацията с теб, а скайп рядко отварям :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пеп, дръпни си тази със сърчицата :) Поздрави и на Мишо и децата!
      Не ми е интересен този ФБ, аз досега удържах, та тепърва ли:), макар и на мен да липсва комуникация - и с теб, и със сума ти народ,, но не мисля, че там е точното място, пък и пустото време - все не достига да се чуем или видим. Оставяй отворен скайп, аз така правя и отговарям, когато мога:) Прегръдка!

      Изтриване
    2. Пеп, дръпни си тази със сърчицата :) Поздрави и на Мишо и децата!
      Не ми е интересен този ФБ, аз досега удържах, та тепърва ли:), макар и на мен да липсва комуникация - и с теб, и със сума ти народ,, но не мисля, че там е точното място, пък и пустото време - все не достига да се чуем или видим. Оставяй отворен скайп, аз така правя и отговарям, когато мога:) Прегръдка!

      Изтриване
  6. Отговори
    1. Ха, забеляза ги и тях, да - в комбинация или не - вкусен е крема! Поздрави, Теди!

      Изтриване
  7. Веселка, не се бях отбивала скоро, та реших да видя какво има за десерт! Не съм сбъркала - перфектен крем карамел, мила! Много ми допаднаха и бисквитките с трици, обезателно ще ги опитам! Поздрави и много усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, знаеш ти кога да влезеш - като мен си падаш по сладкото:)Благодаря за комплимента, от твоите уста си е направо голям кеф да го чуя:)) И от мен прегръдки!

      Изтриване
  8. О, това вече си е комплимент, още ми е пред очите твоя безупречен крем карамел!

    ОтговорИзтриване
  9. Направи си сладки изглежда вкусно, благодаря ви.

    ОтговорИзтриване