четвъртък, 12 май 2016 г.

Бисквити с пшенични трици и червени боровинки

Имах кутия пшенични трици, които отлежаваха в шкафа и не им намирах приложение. (А уж смятах да си ги хапвам сутрин с мляко.)
Затова реших да ги вложа в нещо. Първо мислех да са мъфини, но изведнъж промених решението си и направих бисквитки. Добре че за всеки случай замерих продуктите, които вложих, защото се получиха невероятно вкусни и пристрастяващи, не се усещаш как посягаш за следваща, и следваща, и следваща...Но...количеството бе доволно:)

Продукти:

3 ч.ч. пшенични трици
2 ч.ч. брашно
7 гр бакпулвер
1 ч.ч. захар
1ч.ч.сушени червени боровинки
100 гр масло
2/3 ч.ч. олио
2/3 ч.ч. прясно мляко
2 яйца

Приготвяне:

В голяма купа се смесват сухите съставки и боровинките.
Разтопява се маслото, смесва се с олиото, млякото и разбитите яйца, като се разбърква с вилица.
Течността се изсипва при сухата смес и се разбърква с лъжица. Получава се смес, която лесно може да се оформи на топчета с леко навлажнени ръце.
Част от сместа аз разпределих с лъжица за сладолед, за да получа по оформени бисквити. Други оформих с ръка, те станаха по рошавки.
Бисквитките са пекат на средна скара, на вентилатор,  при температура 200 градуса за около 10-15 минути, до леко покафеняване. При допир сладките са все още леко мекички. При изстиване се втвърдяват малко. Много хрупкави и с интересен вкус се получават!
















10 коментара:

  1. Това със застоелите трици ми е много познато, Веси :)
    Предложението за оползотворяване много ми хареса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, Или! Ама тестеничко не ни застоява, нали?!

      Изтриване
  2. Значи така си хапваш триците? А?
    Нали с мляко ги ядеш? :)))))))..Бисквитки а и то какви! Чудесни са,Весенце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))
      Да вземеш да ми спретнеш една диетка ти:)

      Изтриване
  3. Веси,
    преди години използвах куп рецепти за приготвяне на различни неща с трици.Прекрасни са сладките.Чудесен начин за оползотворяване не пшенични или овесени трици.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм ги влагала и друг път, все сполучливо се получава и придава хрупкавост и усещане за ядков вкус. Поздрави и за теб:)

      Изтриване
  4. То пак е здравословно,Весе!:)
    Прекрасни са ти станали сладките!Поздравления и за хубавите снимки!

    ОтговорИзтриване