Много е любима у дома на нас с мъжа ми, децата не хапват, правя я в различни варианти, днес ви предлагам един от тях. А тук ви припомням и другите супи с агнешки дреболии - тази и тази и тази. Ако не сте опитвали не се колебайте - всичките са много вкусни, уверявам ви.
Продукти:
500 гр сварени и нарязани агнешки чревца
4 - 5 с.л. ориз Баланс на Крина
2 с. л. масло
1 с. л. олио
1 връзка пресен лук
1 морков
1 морков
джоджен
сол
2 яйца
100 мл кисело мляко
500 гр сварени и нарязани агнешки чревца
4 - 5 с.л. ориз Баланс на Крина
2 с. л. масло
1 с. л. олио
1 връзка пресен лук
1 морков
1 морков
джоджен
сол
2 яйца
100 мл кисело мляко
Приготвяне
Лука и ситно настъргания морков се задушават в олиото, в тенджера, налива се бульона, заедно с чревцата. Посолява се и се добавя ориза. Вари се до готовност.
Малко преди да се свали от огъня се поръсва ситно нарязан джоджен. Застройва се с две яйца и кисело мляко. Добавя се маслото и се дръпва от огъня. Готова е за сервиране:)
Веси,
ОтговорИзтриванеагнешкото месо е едно от най - чистите меса, благословено за храна от Бога.Много хора не консумират агнешко, а предпочитат свински.А би трябвало да е обратното.В нашият дом също по време на големи празници се приготвя агнешко.И тези супи с чревца и дреболийки са чудесно предложение.
Поздрави !
Така е, Ели, пък е и много вкусно. Но за съжаление е висока цената и не може да се хапва постоянно, да не говорим, че има доста хора, които и на празник не могат да си го позволят...това е тъжно.
Изтриване