Продукти:
4 пилешки филета
1 топка моцарела (125 гр.)
100 гр. настърган кашкавал
топено сирене на слайсове
4 печени червени чушки
зехтин
1 яйце
3-4 с.л. галета
1 с.л. тъмен соев сос
сух риган,листенца пресен босилек
Приготвяне:
Смесете 2 с.л. зехтин със соевия сос. Пилешките филета разрежете през средата на две. Мариновайте месото в зехтина. В купа разбийте яйцето с вилица.В чиния сложете галетата.
Разрежете през средата на две по дължина чушките.Подходяща тавичка намажете със зехтин.
Всяко филе топнете в яйцето, а после и в галетата от двете страни.
Подредете в тавичката първите четири филета.Върху всяко филе поставете слайс топено сирене.
Отгоре поставете печена чушка.Покрийте я с още един слайс сирене.Отгоре поставяте останалите четири филета,които също сте топнали в яйце и галета.Посолете филетата и ги полейте с по 1 лъжица зехтин на тънка струйка.Поръсете ги със сух риган. Около филетата сипете малко водичка като внимавате да не сипвате върху филетата. Запечете филетата в загрята на 200 гр. фурна.
Извадете за кратко тавичката и върху всяко филе поставете резени моцарела и листенца пресен босилек. Поръсете филетата с настърган кашкавал и ги запечете за още10 мин. Аз ги попрепекох:)
Много вкусно!
Много апетитно, Весе! Страхотни пилешки филенца си приготвила! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМерси, наистина бяха вкусни!
ИзтриванеВеси, поредната вкусотия при теб, аз тези съм ги пропуснала при Роси. Поздравления.
ОтговорИзтриванеТанче, заслужава си да ги видиш и при Роси, фотосите са значително по-добри!
ИзтриванеГоляма вкусотия е това. Правила съм го и знам за какво иде реч!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Нали, пък е и лесно!
ИзтриванеМного апетитно филенце, Веси! Големи подстрекателки сте с Роси! Хубав и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеТо на вкусните рецепти на Роси не може да се устои:)
ИзтриванеМного апетитно филенце, Веси! Големи подстрекателки сте с Роси! Хубав и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеЧудесно се е получило! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМерси, Траянче!
ИзтриванеМалко ми е трудно да си представя пилешко и печени чушки. Но като ти гледам тавичката, изглежда много вкусно,Весенце!
ОтговорИзтриванеОооо, ти не си ли хапвала пиле на лютика, веднага да спретнеш, препоръчвам ти рецептата на Елидраг, рецептата е типична за Северна България! Кямран ще си оближе пръстите, а после може и това да му направиш:))
Изтриване