Навън не е зима, и снимките ми не са като на Ирма, май се получи и по-гъстичък десерта ми, но вкуса съм сигурна, че е същия, като този. Много, много нежен и приятен, определено лесен и достъпен, ще се прави често у дома, а ако опитате - и вие ще повторите.
Карамелен крем с фиде
Продукти:
1 л. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
150 гр. ситно фиде с яйца (от Лидл)
за карамелената коричка
6 с.л. +1 ванилия
Приготвяне:
Сваряваме млякото и захарта в тенджера. Добавяме фидето при непрекъснато бъркане, докато се свари и поеме почти изцяло млякото. Течната част трябва да е като гъст сос.
Насипваме го в купички и оставяме да се охлади леко . Поръсваме на всяка порция по 1 с.л. от смесената с ванилията захар и поставяме купичките под грил, да се отгоре десерта.
Веси,
ОтговорИзтриванене съм правила такъв крем - карамел, но идеята ми хареса.Сестра ми прави крема в тортена форма като на дъното слага кроасани от малките и после като го обърне става много красив десерт.
Поздрави !
Ели, този десерт с кроасаните съм правила и ми харесва, както и кодрит кадира:) Поздрави и за теб!
ИзтриванеИ аз му се каня точно на този десерт, ама още не съм опитала. Щом казваш, че е като крем карамел... Ние хич не се обичаме с този десерт. Но пък изглежда чуден твоят, Веси (както и на Ирма)!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Гери, всъщност макар така да съм записа името му - при Ирма е по-точно заглавието - вкуса е различен, най-малкото, защото няма яйца, но пък е карамелен, затова така ми звучеше...
ИзтриванеСтрахотна идея, Веси! Не съм правила такъв десерт, но изглежда много вкусно. А и много обичам крем карамел, така че съм сигурна, че и това ще ми допадне!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица! :)
Светле, вкусен е крема, различава се от крем карамела, но е карамелен определено.
Изтриване