събота, 18 октомври 2014 г.

Крем ванилия с пъпеш и скреж от виолетки

Това кремче ми подсказа една младичка колежка - Гълъбина, любител на вкусната храна. Освен това тя е и дипломиран маникюрист, творец на красиви нещица, сред които и интересни бижута. Ако ви заинтригувах - надникнете в нейното местенце:))
А аз импровизирах по нейната подсказка и се получи един чудесен:



Крем ванилия с пъпеш и скреж от виолетки


Продукти:
2 пакетчета пудинг ванилия от Лидл
1 пъпеш, около 600 гр
800 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар, непълна
2 ванилии

бонбони виолетки

Приготвяне:


Сваряваме млякото със захарта и прибавяме пудинга според указанията на опаковката. Варим до сгъстяване, крема ще се получи по гъст, но това е необходимо, за да не стане рядък, като се добави пъпеша. Сваляме и охлаждаме покрит, за да не хване коричка. Измиваме, обелваме и пасираме пъпеша. Добавяме го в охладения крем, като зарбъркваме хубаво. Наливаме в чаши, купички и поръсваме отгоре със счуканите предварително в хаванче бонбони виолетки.
Кремчето изглежда като заскрежено с лилав скреж, а вкуса е много приятно съчетание на ванилия, пъпеш и виолетки. При мен пъпеша си стоеше в хладилника отдавна и беше загнил от едната страна. Уж изрязах хубаво и не опитах, но нагарчаше от това.

Признах си, защото дъщерята ме порица, че ще пускам крема в блога и ще излъжа хората да си направят, пък той горчи...:))) Е, аз пък знам защо нагарчаше моя, така че смело си го правете - вашият няма от какво да нагарча.





11 коментара:

  1. Ох, Весе, прияде ми се твойто кремче... а и бонбони виолетки имам, така си стоят в шкафа.
    Още утре ще го забъркам.
    Благодаря за вкусната идея!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно предложение...и трите аромата са ми любими,така че остава само да го направя този десерт...Браво на теб,Веселушке!:))))Лека нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, добре се съчетаха ароматите, лека и на теб!

      Изтриване
  3. Веси, щом е за кремче аз първа се нареждам :), а пък и твоето е много привлекателно.
    Спокойна нощ от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, и аз обичам кремчета, но все се хвърлям на по-тежки и трудни десерти, не се сещам някак за кремчетата.

      Изтриване
  4. Весе, пък и си признаваш..:)))))))))))))))))....Страхотно кремче. Ако сложиме прасковки, сигурно ще стане пак така хубав или някакви други плодчета подходящи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аля, да със какви ли не плодчета ще стане, за прасковите бих избрала аромат на махлепи:)

      Изтриване
  5. Весе, ама каква е красива последната снимка! Много ефирно кремче и какви ефирни снимки си му направила... :) Да можех да дръпна сега едната купичка!
    Иначе не се съмнявам колко е свеж като вкус (макар нагарчането, което не е било по твоя вина). И аз имам една идея за кремче с пъпеш, ама сигурно ще "отлежи" за другото лято, не успях да реализирам тази година.
    Прегръдки и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Боже, Гери - аз и снимки - толкова рядко ми се удава да уцеля през деня да снимам на естествена светлина, пък и кухнята не ми е от най-светлите, а за техниката да не говорим, нито за декориране, камо ли пък за програми за оправяне на снимките...Но, благодаря, че нещо си намерила в снимката. Получаваш цели 2 купички, значи - и за капризния младеж, може пък да не разбере, че сме му скрили горчив пъпеш в крема:)
      Ще чакам и твоето кремче, пък ако ще и до другото лято!

      Изтриване
  6. Идеята с виолетките много ми допадна! Красива и вкусна украса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване