сряда, 8 октомври 2014 г.

Салата от елда (гречка)

САЛАТА ОТ ЕЛДА/ГРЕЧКА/



Продукти:

1 чаша елда
сол
1-2 ск.чесън
3-4 с.л. кисело мляко
3-4 с.л. майонеза
1-2 с.л. олио
100гр. сирене
копър

Приготвяне:

Елдата се сварява само във вода десетина минути. Смесва се с млякото, майонезата, олиото, намачканото сирене, счукания чесън, нарязания копър. Обърква се добре. Добър апетит! :smile1:
Идеята е някъде от нета.
Елдата има специфичен вкус и аромат, който на мен ми допада. Освен това е изключително полезна.
Снимката и рецептата са правени отдавна.

8 коментара:

  1. Интересна салатка си ми приготвила,Веси...Поздрави и спокойна вечер:))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм опитвала май елда досега, нямам представа на какво има вкус. Но изглежда много апетитно! И как си я подредила като пирамидка, Веси. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, различен е вкуса, трябва да опиташ, не мога да го оприлича на нещо познато, има специфичен аромат, не много силен, но се усеща, който на мен ми допада.

      Изтриване
  3. Уха Весе, елда готвя често у дома. Мъжо обича я много. :)))..Интересен вариант за нея. Ще я пробвам по твоя начин, тъкмо днес купихме. Исках да питам, при толкова малко варене не остава ли сурова?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А тъй, направи на мъжлето. Да ти кажа аз тази рецепта съм я приготвяла преди години, но едва ли сурова сме я яли тогава:)) Даже мисля, че съм виждала рецепти, където само се накисва. В общи линии съм сигурна, че много бързо разцъфват зрънцата и е готова, но ако искаш след 10 минути провери, и ако трябва - довари. Ти принципно повече ли я вариш?

      Изтриване
  4. Oбожавам гречка, Веси. Не ми е минавало през ума да я съчетая с кисело мляко и майонеза, но непременно ще я направя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, Валя, ще надничам и при теб за някоя рецепта с елда. И аз се каня на една руска каша, която много повишавала имунитета, ама трябва да си издиря рецептата.

      Изтриване