САЛАТА ОТ ЕЛДА/ГРЕЧКА/
Продукти:
1 чаша елда
сол
1-2 ск.чесън
3-4 с.л. кисело мляко
3-4 с.л. майонеза
1-2 с.л. олио
100гр. сирене
копър
Приготвяне:
Елдата се сварява само във вода десетина минути. Смесва се с млякото, майонезата, олиото, намачканото сирене, счукания чесън, нарязания копър. Обърква се добре. Добър апетит!
Идеята е някъде от нета.
Елдата има специфичен вкус и аромат, който на мен ми допада. Освен това е изключително полезна.
Снимката и рецептата са правени отдавна.
Интересна салатка си ми приготвила,Веси...Поздрави и спокойна вечер:))))))
ОтговорИзтриванеМи наздраве да ти кажа, Миленче! Хубав ден.
ИзтриванеНе съм опитвала май елда досега, нямам представа на какво има вкус. Но изглежда много апетитно! И как си я подредила като пирамидка, Веси. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери, различен е вкуса, трябва да опиташ, не мога да го оприлича на нещо познато, има специфичен аромат, не много силен, но се усеща, който на мен ми допада.
ИзтриванеУха Весе, елда готвя често у дома. Мъжо обича я много. :)))..Интересен вариант за нея. Ще я пробвам по твоя начин, тъкмо днес купихме. Исках да питам, при толкова малко варене не остава ли сурова?
ОтговорИзтриванеА тъй, направи на мъжлето. Да ти кажа аз тази рецепта съм я приготвяла преди години, но едва ли сурова сме я яли тогава:)) Даже мисля, че съм виждала рецепти, където само се накисва. В общи линии съм сигурна, че много бързо разцъфват зрънцата и е готова, но ако искаш след 10 минути провери, и ако трябва - довари. Ти принципно повече ли я вариш?
ИзтриванеOбожавам гречка, Веси. Не ми е минавало през ума да я съчетая с кисело мляко и майонеза, но непременно ще я направя!
ОтговорИзтриванеРадвам се, Валя, ще надничам и при теб за някоя рецепта с елда. И аз се каня на една руска каша, която много повишавала имунитета, ама трябва да си издиря рецептата.
Изтриване