Запеканка с кайма, праз и гъби
1/2 кг кайма
1 стрък праз лук
1/2 кг гъби
5-6 триъгълничета топено сирене
чубрица
сол
черен пипер
олио
галета
2 яйца
Приготвяне:
В голяма купа омесваме каймата с нарязаните гъби, праза на ситно, нарязаното на парченца топено сирене, яйцата и подправките.
В правоъгълна тавичка 20/30 см застиламе хартия за печене, намазваме с олио и поръсваме с галета. Разстиламе каймата в тавичката и запичаме във фурната. Сервираме нарязано на парчета, с гарнитура от картофи и салата. Ние си хапнахме с чушките с мляко на фурна. Много е вкусно и засищащо.
Радвам се ,че побърза да споделиш вкусотията,Веси!Харесвам този тип импровизации!
ОтговорИзтриванеСладка моя,Веселушке,лека нощ!:))))))И умната утре в избора:)
Миленка, радвам се, че ти хареса, да забелязвам, че импровизациите ти са в кръвта - и то успешно! Лека нощ и на теб - и...никога не съм била по-нахъсана от сега при избори и напук на всичка - оптимистична, че това ще е ново начало за страната ни, крайно време е! Почти съм сигурна кой номер от бюлетината ще избереш:)
ИзтриванеУбедена съм, че е страшно вкусно, Веси! Сега ще има да чакам да дойде утре, че да си заситя глада...
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Гери, ще се радвам да опиташ. И ти гласувай за своето бъдеще - не всичко е загубено и все още зависи от всички нас. Прегръдка.
ИзтриванеВеси, много ми хареса твоята импровизация!
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!
Хриси, благодаря ти, съботните вечери са ми любими - лежерни!
ИзтриванеМного вкусна запеканка Веси, като за нас е...
ОтговорИзтриванеМай събота ще се ходи на пазар за праз...