вторник, 6 декември 2022 г.

Пълнена тиква с пилешка кавърма



Необходими продукти:
1 тиква, сорт цигулка
500 гр пилешко бонфиле
3 малки глави лук
1/4 глава червено цвекло ( беше ми останало и го сложих и него)
около 200 гр замразени чушки ( естествено, по-добре с пресни)
4-5 слайса пушен врат или пастърма
универсална подправка, моята е домашна
сол при нужда
черен пипер
розмарин
олио
накрая щях да сложа отгоре кашкавал или моцарела, но забравих:)

Начин на приготвяне: 
Нарязах пилешкото филе на парчета и го поставих в тиган с нагрято олио да се запържи леко, добавих лука на лунички, цвеклото на парченца и нарязаните чушки, накрая сложих нарязаното пушено месо или пастърма и универсалната подправка, сол и розмарин.
Предварително издълбах с помощта на нож и лъжица тиквата.
Двете половини поставих върху два листа фолио, напълних с приготвената смес и завих с фолиото хубаво. Поставих в нагрята фурна на 220 градуса, като след 20 минути намалих и пекох около час на тих огън, на 150 градуса. Отвих фолиото и оставих да се зачерви. Поднесох със салата от айсберг, краставица и чери домати. Както писах и горе, трябваше за финал да добавя моцарела или кашкавал и да запека, но забравих.






2 коментара: