Необходими продукти:
2 пеперуди пилешко филе ( разделям на две, да са по-тънки)
6 стръка праз
200 г млени домати
200 мл вода
шепа маслини - при мен зелени, гриловани
сол/ черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Нарязвам праза на тънки парченца. Пържолите ги начуквам леко и ги овкусявам със сол и черен пипер.
В по-дълбок тиган загрявам мазнина и запържвам пържолите. Изваждам ги от тигана и на тяхно място слагаме праза. Работя на умерена температура, задушавам. След като поомекне, прибавям маслините,
а след това и млените домати и същото количество вода. Оставям ястието да покъкри 10-15 минути, и посолявам. В йена нареждам пържолите и отгоре заливам с вкусния доматен сос. Завивам с фолио и пека на 180 градуса във фурната за около час, докато пържолите станат крехки, махам фолиото и оставям соса да се сгъсти.Отгоре може да поръсите с малко свеж магданоз.
Прекрасно ястие се е получило Веси.Не съм правила така с маслини, но е интересно и сигурна съм много вкусно.Благодаря за идеята, ще го направя.Имаме пилешко домашно месо.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много приятно се получи, със свинско ще е още по-вкусно, но се опитваме да го ограничим по здравословни причини.
Изтриване