събота, 22 октомври 2022 г.

Пилешки пържоли с праз и домати на фурна



 






Необходими продукти:
2 пеперуди пилешко филе ( разделям на две, да са по-тънки) 
6 стръка праз 
200 г млени домати
200 мл вода
шепа маслини - при мен зелени, гриловани
сол/ черен пипер
олио


Начин на приготвяне:
Нарязвам праза на тънки парченца. Пържолите ги начуквам леко и ги овкусявам със сол и черен пипер. 
В по-дълбок тиган загрявам мазнина и запържвам пържолите. Изваждам ги от тигана и на тяхно място слагаме праза. Работя на умерена температура, задушавам. След като поомекне, прибавям маслините, 
а след това и млените домати и същото количество вода. Оставям ястието да покъкри 10-15 минути, и посолявам. В йена нареждам пържолите и отгоре заливам с вкусния доматен сос. Завивам с фолио и пека на 180 градуса във фурната за около час, докато пържолите станат крехки, махам фолиото и оставям соса да се сгъсти.Отгоре може да поръсите с малко свеж магданоз.


Рецептата е на Люската, при мен месото е пилешко филе, по-здравословно. Много вкусно се получи!

2 коментара:

  1. Прекрасно ястие се е получило Веси.Не съм правила така с маслини, но е интересно и сигурна съм много вкусно.Благодаря за идеята, ще го направя.Имаме пилешко домашно месо.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много приятно се получи, със свинско ще е още по-вкусно, но се опитваме да го ограничим по здравословни причини.

      Изтриване