Необходими продукти:
500 грама телешко месо / моето е от гърди /
1 картоф
1 картоф
1 глава лук
1 морков
корен и листа целина
две топки фиде
1 зеленчуков бульон
олио
1 морков
корен и листа целина
две топки фиде
1 зеленчуков бульон
олио
сол
150 мл. прясно мляко
сминдух, девесил, черен пипер
150 мл. прясно мляко
сминдух, девесил, черен пипер
Сварявам телешкото месо в тенджерата под налягане с малко сол. Обезкостявам и връщам в бульона и на котлона.
Нарязвам и добавям лука, целината и моркова в тенджерата.
Добавям струйка олио. и подправям. След като поври прибавям бульона, нарязания картоф и фидето. Ако е нужно досолявам.
Малко преди готовност прибавям прясното мляко.
Ако имате пресен девесил - препоръчвам- добавете към вашата супа.
Веси,
ОтговорИзтриванеобикновено правим телешко варено.Не сме правили така като обикновена супа.Получава се добре, видно по снимките.И аз го варя в тенджера под налягане.Супата изглежда чудесно !
Поздрави, бъдете здрави !
Ели, и аз задължително варя телешкото в тенджера под налягане. Но разнообразявам с различни супи, въпреки, че много обичаме варено.
ИзтриванеЧудна супичка!
ОтговорИзтриванеТъй вярно!
Изтриване