четвъртък, 19 май 2022 г.

супа с телешки гърди

 








Необходими продукти:
500 грама телешко месо / моето е от гърди /
1 картоф
1 глава лук
1 морков
корен и листа целина
две топки фиде
1 зеленчуков бульон
олио
сол
150 мл. прясно мляко
сминдух, девесил, черен пипер

Сварявам телешкото месо в тенджерата под налягане с малко сол. Обезкостявам и връщам в бульона и на котлона.
Нарязвам и добавям лука, целината и моркова в тенджерата.
Добавям струйка олио. и подправям. След като поври прибавям бульона, нарязания картоф и фидето. Ако е нужно досолявам.
Малко преди готовност прибавям прясното мляко. 
Ако имате пресен девесил - препоръчвам- добавете към вашата супа.

4 коментара:

  1. Веси,
    обикновено правим телешко варено.Не сме правили така като обикновена супа.Получава се добре, видно по снимките.И аз го варя в тенджера под налягане.Супата изглежда чудесно !
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз задължително варя телешкото в тенджера под налягане. Но разнообразявам с различни супи, въпреки, че много обичаме варено.

      Изтриване