Необходими продукти:
Приготвяне:
500 г пресни кралски печурки
60 мл оцет
120 мл олио,
3 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
2 дафинови листа
мащерка суха
Приготвяне:
Гъбите се измиват. Големите се разрязват на четири, по-малките - на две, а най-малките могат да се оставят цели.
В тенджера, смесете оцета, олиото, захарта и солта, добавете черния пипер, мащерката и дафиновия лист. Вода не се слага. Първоначално ще ви се стори, че течността е малко, но скоро гъбите ще си пуснат достатъчно сок.
Изсипете печурките в марината и добавете смачкания чесън.
Варете като постоянно бъркате. Оставете на котлона около 5 минути след като кипне.
Прехвърлете в буркан и изчакайте да изстине. Оставете в хладилника за 4 часа.
След 4 часа можете да сервирате на масата.
Рецептата е от Български фермер, от себе си добавих мащерка
В тенджера, смесете оцета, олиото, захарта и солта, добавете черния пипер, мащерката и дафиновия лист. Вода не се слага. Първоначално ще ви се стори, че течността е малко, но скоро гъбите ще си пуснат достатъчно сок.
Изсипете печурките в марината и добавете смачкания чесън.
Варете като постоянно бъркате. Оставете на котлона около 5 минути след като кипне.
Прехвърлете в буркан и изчакайте да изстине. Оставете в хладилника за 4 часа.
След 4 часа можете да сервирате на масата.
Рецептата е от Български фермер, от себе си добавих мащерка
Интересна рецепта Веси.Ще я изпробвам при първа възможност.
ОтговорИзтриванеПоздрави , спорна седмица и лека почивка !
Вкусни са, и тази вечер присъстваха на масата ни.
ИзтриванеМ-м-м...много апетитно изглеждат!
ОтговорИзтриванеИ са, и са!
Изтриване