сряда, 5 януари 2022 г.

Трюфели с Бейлис



Почерпката за моя имен ден, на 1 януари. Идеята за тези елегантни бонбони видях при това красиво момиче - Бени.

Аз промених съотношението, в полза на черния шоколад

Продукти за около 40 бр.:

260 гр  натурален шоколад 
100 гр млечен шоколад
25 гр кокосово масло
200 мл „Бейлис“
какао за овалване 



Поставям в метална купа  двата вида шоколад, кокосовото масло и ликьора и поставям на водна баня, върху друг съд с вода, без да се допира купата до водата. Когато сместа се хомогенизира напълно, я отстранявам от котлона. Оставям да се охлади и прибирам в хладилника за няколко часа, докато стегне. Оформям между дланите малки бонбони, които овалвам в предварително подготвена купичка с около 1-2 с.л. какао.  Трюфелите съхранявам в хладилника до сервиране. Прекрасна текстура и аромат.











2 коментара: