Днес моят татко става на 80 години! Не мога да повярвам как отлетя това време...
Жив и здрав да ми е! Със сигурност е заслужил повече отколкото е получил в този живот.
Не знам какво друго би го зарадвало вече, освен обичта ни!
Хем ми е радостно и щастливо, че още го имам на този свят, хем ми е тъжно, защото го виждам вече остарял и променен, силата и опората, която винаги съм усещала, вече все повече ги няма...
Но ...днес е ден за празник и затова ще се подсладим с торта. Направена вчера, за да отлежи.
Да ви призная, много торти съм направила, но торта Гараш правя за първи път. Не знам коя е оригиналната рецепта. Имам една, от колежка, когато съм била едва на 18..., записана в тетрадка, все и се каня, и все не стигам до нея. Вчера я намерих, но се оказа че е със сурови яйца в крема...не обичам такива рецепти, не че не можеше да го направя на водна баня. Поразгледах в нета, видях и рецепти с яйца в крема, но и със заквасена сметана, горе-долу схванах технологията, но в крайна сметка не мога да посоча източник, защото си я правих от тук, от там, и нещо от мен си - кокосовото брашно в добавка. Та така, ето я:
ТОРТА ГАРАШ
Необходими продукти:Блат:
8 белтъка
1 ч.ч. захар
180-200 гр смлени орехи на едро
60 гр кокосово брашно
За много години! Честит юбилей на баща ти! Чудесна торта се е получила!
ОтговорИзтриванеМерси, Ванка! И твоята гледах и изглаждаше чудна, но ти с яйца сурови правиш, а аз не обичам.
ИзтриванеЧестит юбилей на татко ти, Веси! Да ти е здрав, щастлив и още дълги години до теб! А тортата е прекрасна!
ОтговорИзтриванеЕ, нали знаеш аз кога отговарям...но сърдечно благодаря!
Изтриване