Почерпката за моя имен ден, на 1 януари. Идеята за тези елегантни бонбони видях при това красиво момиче - Бени.
Аз промених съотношението, в полза на черния шоколад
Продукти за около 40 бр.:
260 гр натурален шоколад
100 гр млечен шоколад
25 гр кокосово масло
200 мл „Бейлис“
какао за овалване
Поставям в метална купа двата вида шоколад, кокосовото масло и ликьора и поставям на водна баня, върху друг съд с вода, без да се допира купата до водата. Когато сместа се хомогенизира напълно, я отстранявам от котлона. Оставям да се охлади и прибирам в хладилника за няколко часа, докато стегне. Оформям между дланите малки бонбони, които овалвам в предварително подготвена купичка с около 1-2 с.л. какао. Трюфелите съхранявам в хладилника до сервиране. Прекрасна текстура и аромат.
Прекрасни !
ОтговорИзтриванеАма настина са такива, топят се в устата.
Изтриване