Много вкусна зимна гозба от едни останали кокали. Обичам курбан чорбите и правя в различни варианти. За мен общото и характерното са пресечените яйца и джоджена.
Необходими продукти:
Кокали с повече месо от 1 кг свински пържоли
1 глава лук
1 морков
парче целина колкото кибрит
шепа ориз
1 ч.л. червен пипер, може лют
1-2 с.л. универсална подправка домашна
олио
сол
черен пипер
джоджен задължително
2 яйца задължително
Приготвяне:
Кокалите се сваряват предварително в подсолена вода, като се отпенва след завиране.
Обезкостяват се и месото се отделя, а бульона се прецежда.Добавям в него 1-2 лъжици от универсалната си домашна подправка. В друга тенджера слагам нарязания лук, целината и моркова в олиото да се задушат, добавям и червения пипер и наливам бульона. Слагам и месото и шепата ориз. Малко преди чорбата да е готова се слагат пипера и джоджена. Яйцата се разбиват и се наливат през цедка, за да станат на конци, като се бърка с лъжица супата. Поднася се гореща.
Веси,
ОтговорИзтриванепо нашия край това е супа от свинско месо.Курбан правят по друг начин.Само с месо и лук.Малко черен пипер и дафинов лист.Но независимо от всичко вкусна чорба се получава.Правим с различно месо - агнешко, тебешко, говеждо.
Поздрави, спорна седмица !
Да, различен е курбана явно навсякъде, макар, че моя си е измишльотина, защото го свързвам с пречени яйца и джоджен аз.
Изтриване