3 кг домати - консервните са за предпочитане
500 гр чорбаджийски чушки плюс десетина люти рибки
1/3 ч.ч. олио
4 с.л. сол
8 с.л. захар
1/2 ч.ч оцет ябълков
5-6 ск. чесън
черен пипер
дафинов лист
Приготвяне:
Доматите смилам в пасатора и оставям в тенджера на котлона.Добавям олиото, захарта, солта, пасирания чесън, оцета,черния пипер, даф.лист. Варя до желана гъстота на соса.Опитвам на вкус и ако необходимо добавям сол, оцет или захар. 10 минути преди да сваля от огъня добавям целите чушлета и оставям да се сварят добре. Насипвам в буркани и стерилизирам десетина минути.
Чудна апетитка!
ОтговорИзтриванеДа, добре ми се получи!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванебаба ми всяка година я правеше тази апетитка.Задължително с люти чушлета.Имаме един сорт дълги чушлета, които са леко люти и много вкусни останали от нея.Но самата апетитка я правеше като лютеница т.е. с по - гъст сос.Чорбаджийки не добавяше.Твоятаапетитка съгурна съм,че е много вкусна.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Бабините рецепти са най-вкусни, и моята наподобява бабината, но уви рецепта за не съм я питала...
Изтриване