Тази супичка си харесах при Танитка! Подобна хапвахме в Баку, преди няколко години, но още не мога да налучкам рецептата.
Първи вариант:
Продукти:
2с.л масло
500г гъби, почистени и нарязани на ивици - при мен портобело
1 малка глава лук, нарязан на ситно
3-4 скилидки чесън, накълцани на ситно
1л вода ( с бульн би било по-добре)
100мл бяло вино
1ч.ч течна готварска сметана
2с.л царевично нишесте
1 дафинов лист
1ч.л суха мащерка или чубрица
Сол и черен пипер
2с.л царевично нишесте
1 дафинов лист
1ч.л суха мащерка или чубрица
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера на слаб огън разтопете маслото, прибавете лука и чесъна и ги задушете докато започнат да омекват. Прибавете гъбите и задушете за още 5 минути. Налейте водата или бульона, дафиновия лист и сухата мащерка, сол и черен пипер и оставете да ври около 30 минути, или докато гъбите омекнат.Свалете от котлона, охладете леко, извадете дафиновия лист и пасирайте. Върнете отново на котлона докато заври, намалете огъня, добавете виното и сметаната.
Разбъркайте царевичного нишесте с 3-4 лъжици вода и го прибавете към супата.
Гответе докато супата започне да се сгъстява.
Гъбени супи обичам всякакви и на тази бих се насладила. Поздрави, Веси!
ОтговорИзтриванеИ аз ги обичам, Кате, радвам се, че коментира.
ИзтриванеЧудна супичка! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМерсиии!
Изтриване