100-150 г осолена сланина
1 връзка спанак
1 глава лук
2-3 стръка пресен лук
1 ч.ч. ориз
1 ч. л. червен пипер
черен пипер
сол
3,5 ч.ч. вода
6 яйца
Приготвяне:
Сланината се нарязва на дребно.
Запържва се до зачервяване, прибавя се нарязания лук, а след него и ориза. Като стане стъклен се добавя се нарязания спанак. Разбърква се за няколко минути. Поръсва се с червен пипер и се налива водата. Посолява се и се подправя с черен пипер.
Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до готовност на ориза.Тавата се изважда и с лъжица се правят вдлъбнатини, в които се чукват яйцата.Тавата се връща отново във фурната, до готовност на яйцата. Сервира с с по едно яйце в порция.
Ястието се поставя в загрята фурна и се запича до готовност на ориза.Тавата се изважда и с лъжица се правят вдлъбнатини, в които се чукват яйцата.Тавата се връща отново във фурната, до готовност на яйцата. Сервира с с по едно яйце в порция.
Рецептата видях в Блога на Хриси и е чудесен начин да разнообразим менюто си. Аз ползвах солена сланина.
Веси,
ОтговорИзтриванеправя подобно ястие през пролетта с лапад, с киселец, с манголд, с коприва.Чудесно се получава, може и с бекон да се приготви.Аз го правя само с ориз и яйца на очи.
Поздрави, прекрасно изглежда !
Все чудесни варианти на зелениите, и аз ги обичам.
Изтриване