Много ми допадат листата от цвекло, като зеления, ползвам ги за всичко. Този път са сурови, на салатка. Като гарнитура за пържолката:))
4-5 крехки листа от червено цвекло
1/4 салата айсберг
5-6 зелени маслини без костилка
1 розов домат
парче кашкавал, колкото кибрит
десетина ядки кашу
лимон
зехтин
хималайска сол
парче пресен джинджифил, колкото лешник
Приготвяне:
Нарязват се листата от цвеклото и айсберга, следва и обеления розов домат. Към тях добавяме наситнения джинджифил, нарязания на кубчета кашкавал, маслини на кръгчета и целите ядки. Поливаме с изцеден лимон и струйка зехтин, посоляваме, разбъркваме и се наслаждаваме на вкусна и здравословна салата.
Веси,
ОтговорИзтриванепрекрасна салата с листа от цвекло.И на мен тези листа са ми любими и много ги обичам и използвам.Не само листата, но и дружките на червеното цвекло, и кореноплода.Записвам продуктите за тази толкова цветна салата.Ще я пробвам.
Поздрави !
Ти ме вдъхнвяваш с тези полезности, благодаря!
Изтриване