Щастлива съм, че те имам до себе си...това е!
Обичам те повече от тогава, а всеки нов ден ме привързва още, и още, доброволно, оттдадено, прекрасно!
Желая ти/си само простички неща - живот, здраве, късмет!
И винаги да си Ти!
Празнуването ни се искаше да е по-различно, навън, на красиво място, уви времето и ситуацията не позволяват, банално е, и че все не ми стига времето за подготовка, за по-старателно и прецизно изработване на торта...
Но празник ще има, и ще е прекрасен, споделен с любими хора, какво друго има такова значение?!!!
Който ме познава, знае, че не консумирам алкохол, просто не ми е вкусен, за Великден чаша бира - с агнешко, за Коледа - чаша вино и...май е това:) Някакви ликьорчета ближа, "когато се наложи", опитвала съм и ми харесва Бейлис. Наскоро си купих бутилка, наред с Йегермайстер (него за профилактика против вируси). Веднага си помислих, че едва ли ще го пия, но ще го вложа в десерт. А преди дни, чудейки се за тортата за днешния празник се разтърсих и веднага попаднах на две рецепти в блога на Ани Шакарян. Днешната естествено ще е много шоколадовата:)) с Бейлис, а за моя рожден ден лесна бисквитена с Бейлис. Така ще има и символична връзка:))
Няколко часа след работа, предната вечер, плюс подготовката на публикацията в полунощ ... и тортата е готова, да отлежи в хладилника!
В деня само ще я украся...и поднеса...с обич!
Продукти за 2 блата x 24 см
250 г брашно
300 г захар
75 г натурално какао
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. кафе
250 мл. Baileys
2 яйца
125 мл. олио
1 ч.л. ванилия
250 мл. гореща вода
продукти за крема:
(аз увеличих продуктите от рецептата, защото исках повече крем)
600 мл. сладкарска сметана
400 г натурален шоколад
200 мл. Baileys
Приготвяне на блата:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете в купа сухите съставки - брашното, захарта, какаото, солта, бакпулвера, содата, ванилията и кафето. и хомогенизирайте. Отделно смесете Baileys, яйцата, олиото и гореща водата. Изсипете при сухите съставки и разбъркайте с миксер.
Разделете сместа на две, всяка изсипете във форма със свалящ се ринг и изпечете два блата с диаметър 24 см., всеки за 30 мин. Охладете ги.
Приготвяне на крема:
Загрейте сметаната до кипване. Отдръпнете и добавете шоколада и Baileys. Бъркайте с метална лъжица до хомогенност. Охладете. Отделете малко крем за отстрани и за украса.
Да е здрав и щастлив, а ти все така прекрасна и истинска, да сте все така влюбени и обичащи се! Тортата е неустоима!
ОтговорИзтриванеМерси, Кате! Не само за хубавите думи и пожелания, а и затова, че намираш време да ми гостуваш в блога. Аз напоследък съм зле с гостуването, с този ФБ..., повече там поглеждам, и все не мога да наваксам с блоговете...
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванепрекрасна торта за рожденник.Правиш страхотни торти, неведнъж съм го споделяла.Да ти е жив и здрав, още дълго време да сте заедно и да споделяте радостни и тъжни моменти.Желая Ви от сърце здраве, мир и Благодатни години ! Наздраве !
Ели, честно казано нямам никакво самочувствие да правя хубави торти, все не стига времето, все се налага да ги правя набързо, честно казано нямам никакви пособия, един нож и един ринг, нищо друго, дори шпакла нямам...Не мога да отрека обаче, че много обичам да ги приготвям, и винаги влагам душа и сърце, може би това се усеща...Благодаря за пожеланията, дай боже моментите да са много повече радостни, да сме живи и здрави. Прегръдка!
Изтриване