Рецептата видях при Мария, а при нея винаги е вкусно:)
Ястието е много лесно за приготвяне.
Необходими продукти:
Необходими продукти:
500 гр пилешко филе
1 ч.л. пушен червен пипер
¼ ч..л. сол
¼ ч.л. черен пипер
2 с.л. краве масло
За соса:
1 с.л. масло
2 скилидки чесън
1 с.л. брашно
½ ч.ч. бяло вино
½ ч.ч.пилешки бульон
½ ч.ч. сметана 35%
1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
½ ч.л. сол
1 ч.л. пушен червен пипер
100 гр. листа бейби спанак (аз ползвах замразен)
Начин на приготвяне:
Пилешките филета (без да се изтъняват с нож) се поръсват и от двете страни със солта, череният пипер и пушения червен пипер.
Маслото се сгорещява и пилешките филета се слагат в сгорещената мазнина да се запължат за 3 минути от всяка страна. Прехвърлят се в друг съд и се похлупват до употреба.
Към мазнината от пърженето на месото се прибавя маслото за соса и когато се разтопи се слага пресования чесън. Разбърква се няколко пъти и се добавя брашното, което се запържва.
Виното се сипва в тенджерата на струя и се разбърква енергично 1-2 минути. След това се добавят пилешкият бульон, сметаната и лимоновият сок. Поръсва се със солта и пушният червен пипер. Добавят се спанака и запърженото пилешко филе. Съда се похлупва и варенето продължава до готовност на месото – около 20 минути под капак и още 5-6 минути без капак, за да се сгъсти още соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар