Необходими продукти:
5-6 зелени домати
1 щипка смлян кориандър
2 кубчета пилешки бульон
1/2 ч. л. сушен джоджен
1 ч. л. къри
5 с. л. картофено пюре на прах
чесън на прах
1 глава кромид
4 с. л. олио
Приготвяне:
Кромидът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио за 2 минути, добавя се чесънът и нарязаните домати. Задушават се. Налива се около 1,5 л гореща вода поръсва се с къри, със стритите кубчета бульон и кориандъра. Вари се 20 минути под капак. Сварената супа се поръсва с джоджена. Пюрира се, след което се връща в тенджерата. Кипва се и се добавя картофеното пюре на прах. Супата се оттегля от котлона.
Бих добавила щипка захар за баланс на киселинността.
Аз си я подправих със соев сос.
Рецептата видях в Бон апети.
Аз си я подправих със соев сос.
Рецептата видях в Бон апети.
Я, за това никога не бих се сетила, а колко зелени домати остават при нас, преди сланата. Задължително ще направя! Целувки!
ОтговорИзтриванеО, обичам да експериментирам с рецепти за зелени домати, ще споделя, като се видим.
ИзтриванеОпа, за малко да пропусна нещо съвсем ново за мен. Както обичам - много лесно и интересно. Благодаря!
ОтговорИзтриванеМоже би ще поднеса с крутони :)
Леко по-киселко ми беше на мен, но пък разнообразно.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванене би ми хрумнало да направя подобна супа.Интересна и нетрадиционна идея.Зелени домати има в изобилие сега му е времето точно за това.
Поздрави !
Да, точно сега е времето на зелените домати, дано ти хареса. Поздрави и за теб!
Изтриване