Супа от гъби, булгур и левурда
Продукти:
250-300гр. гъби
1 к.ч. булгур
10 стръка левурда /мечи лук, див чесън/
1 ч.ч. прясно мляко
1-2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Черен пипер
Сол
Олио
Масло
Приготвяне:
В 2-3 с.л. олио+бучка масло се задушават гъбите, добавя се левурдата да се задуши и тя, после брашното и червения пипер. Налива се вода до желана гъстота и прясното мляко. Като заври се добавя булгура, сол, черен пипер. Вари се докато се свари булгура. Може да се застрои и с яйце. Аз не сложих.
Моя измислица, бърза и лесна, но вкусна се получи, преди време:)
Много интересна супа Веси.Не бих се сетила да съчетая тези продукти в ястие или супа.Чудесна се е получила обаче, сигурна съм.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни !
Хареса ми, понякога се получават такива комбинации, неочаквано, с налични продукти.
Изтриване