събота, 26 януари 2019 г.

Предястие от пълнено китайско зеле


Тази рецепта видях в блога на Валя и Ирина, и им благодаря за различното предложение. Приготвяла съм я отдавна, но съм пропуснала да кача тук. Чудесно и ефектно предястие. Много ми хареса в този вариант, но следващия път бих направила с айсберг, или поне с долната част на китайското зеле, че хич не обичам горната с дебелите жили.


Продукти:

1 по-малка глава китайско зеле
250 гр краве сирене
250 грама топено сирене
2 с.л.  майонеза
250 гр  шунка
1-2 печени червени чушки
1-2  кисели краставички)
100 гр черни маслини без костилки

Продуктите търпят промени, можете да добавите каквото обичате.



Приготвяне:
Задължително е плънката да е по-гъста, за да се слепят по-добре накрая двете половини на зелето.
Настържете сиренето, добавете намачканото топено сирене и майонезата. Добавете нарязаните  чушки,  шунка, маслини и краставички. Китайското зеле измийте, подсушете и срежете по средата по дължина на 2 половини.
Изрежете кочана, това дава възможност да отворите листата.
Средните листа извадете и премахнете някои от вътрешните листа през едно, за да има повече място за плънката.
Поставяйте и размажете по всички листа на зелето от плънката и ги редете добре едно върху друго, отдолу най големите, после подред средните, най-малките.
Намажете с плънката и съединете двете половини на зелето в едно цяло и обвийте стегнато във фолио за свежо съхранение.
Оставете в хладилника за няколко часа да се стегне и слепи добре. Преди поднасяне нарежете на резени. Рулото става много свежо и хрупкаво.

2 коментара:

  1. Веси,
    чудесно предястие, правила съм подобна салата.Но така като руло също е много ефектно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е ефектно. Сетили са се Валя и Ирина.

      Изтриване