неделя, 20 май 2018 г.
Бъркани яйца с пресен лук и кашкавал
И пак рецепта с пресен лук и яйца, този път - бъркани, стават буквално за 5 минути, лесна вкусна и икономична вечеря.
Продукти за 2 порции:
1 връзка пресен лук
6 големи яйца
100-200 гр засъхнал кашкавал, или по-твърд
олио
сол
Приготвяне:
Лука се нарязва на парчета около 1 см, запържва се в тиган с незалепващо покритие в малко олио, добавят се предварително добре разбитите яйца и се бърка с дървена лопатка. Малко преди да стегнат се поръсва с нарязания на кубчета кашкавал, обърква се още няколко пъти и се поднася топло, с домати, розови на салата :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Веси,
ОтговорИзтриванеотново много лесна и подходяща за сезона рецепта.При това е наистина много икономична.Чудесно предложение за бърз обяд или вечеря.
Поздрави и успешна нова седмица !
Понякога е нужно да се приземяваме, с такива простички неща:)
ИзтриванеАх, как ме подсети за тези яйца. Имах една баба, която все това ми готвеше, когато я посещавах и много обичах точно тя да ми ги приготвя. А тези изглеждат почти като нейните. Ех, Веси, благодаря ти!
ОтговорИзтриванеСпомени...
ИзтриванеБлагодаря за споделеното, Катенце!
Ох, и ние ги обичаме много тези бъркани яйца с пресен лук! Сирене като допълнение; с доматче; или консерва печени чушки и домати. Кой казва, че простите ястия не са вкусни! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Весе!