Продукти:
за кюфтетата:
500 гр кайма
сол
чубрица
1 глава лук
1 яйце
2 сухи филии хляб, накиснати във вода и отцедени
за соса:
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
-4-5 с.л. брашно
1 домат или 1/2 чаша доматен сок
черен пипер
сол
дафинов лист
чубрица
олио
Приготвяне:
От каймата и останалите продукти се омесват кюфтета и се оставя каймата да отлежи. Оформят се кюфтетата и се слагат в намаслена тавичка да се запекат зо зачервяване.
Докато става това се приготвя соса.
В тиган се загряват 2-3 лъжици олио и в тях се запържва за кратко лука и чесъна, добавя се брашното, запържва се, следва червения пипер и веднага се наливат доматите и вода, около 1,5 - 2 литра, следват подправките. През това време кюфтетата са се запекли и изливаме соса върху тях, печем до готовност, бързо става, трябва да се допекат кюфтетата и да се сгъсти соса. Поднесете топли, по възможност с пресен хляб и лют пипер:)
И аз правя тези кюфтенца Веси, но задължително в каймата слагам и ориз.Лесна и бърза рецепта за писюр - кюфтета.Така е известна по нашия край.Чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Не знаех, че така се наричат - писюр, чувала съм, че в някои райони слагат ориз.
Изтриване