500 гр. макарони
700 гр. кайма
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 морков
4-5 домата
олио
сол, черен пипер
пресен риган
Приготвяне:
Каймата се запържва в олиото, след което се прибавят нарязаните на ситно лук и чесън, моркова, поръсва се със солта и пипера, като се задушат се добавят и настърганите домати се наливат около 2 чаши вода. Оставя да поври около 30 мин.
Макароните се сваряват в подсолена вряща вода с малко олио (за да не се слепват) за около 9-10 мин. (според указанието на опаковката и вашето желание, ние ги предпочитаме по-сварени).
Приготвяне:
Каймата се запържва в олиото, след което се прибавят нарязаните на ситно лук и чесън, моркова, поръсва се със солта и пипера, като се задушат се добавят и настърганите домати се наливат около 2 чаши вода. Оставя да поври около 30 мин.
Макароните се сваряват в подсолена вряща вода с малко олио (за да не се слепват) за около 9-10 мин. (според указанието на опаковката и вашето желание, ние ги предпочитаме по-сварени).
Може да се настърже кашкавал или пармезан, както и да се запекат, но ние ги хапнахме този път без екстри на вилата.
Не сме много фенове на пастата и макароните, или поне половината от нас /обикновено сме аз и зетя срещу дъщерята и мъжО/, но спасяват положението, когато трябва да се приготви нещо бързо. Пък и свежия въздух и градинския пресен риган направиха макароните още по-вкусни.
Чудесни са, Веси! Когато нямам спагети слагам, каквато паста намеря :)
ОтговорИзтриванеКато в случая с тези макарони.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеи в нашия дом пастата не е от любимите.Най - вече със сирене се консумира.Но понякога правя и макарони на фурна.Болонезе по - рядко, но наистина спасяват положението когато трябва нещичко набързо да се приготви.
Поздрави и весело лято !
Макароните на фурна са си друго нещо - сладките имам предвид, и аз ги обичам, но рядко правя, при това разнообразие от десерти човек забравя старите и традиционни.
ИзтриванеБързо и вкусно...,любима комбинация,Веселушке! :)
ОтговорИзтриванеГолямо предимство е, че става бързо, дааа!
Изтриване