понеделник, 19 септември 2016 г.

Гъби кладница по азиатски

Ех, колко са вкуснииии...не сте ли ги опитвали...голям пропуск!
Можете да надникнете и тук, при Танитка, откъдето аз ги научих, а може да се доверите и на мен:)

Гъби кладница по азиатски



Продукти:
250 - 300г гъби кладница
1с.л зехтин
2 скилидки чесън
1ч.л настърган корен от джинджифил
1с.л соев сос
1 с.л. сусам
3-4 стръка зелен лук
Сол и черен пипер на вкус










Приготвяне:

Гъбите се почистват, измиват и нарязват. Зехтина се загрява в дъблок тиган с незалепващо покритие и поставят чесъна и джиджифила на умерен огън за около 1 минута. Добавят се гъбите за около 5-10 минути, като се разбърква от време на време.Ако се препържат стават жилави. Прибавя се соевия сос, бъркайки докато се поеме от гъбите.Поръсва се със сусама и се сваля от котлона. Овкусява се със сол (има соев сос!) и черен пипер на вкус.Поръсва се с нарязания на ситно зелен лук. След минутка се дръпва от котлона и сервира.









8 коментара:

  1. Гъби обичам всякак, та и този вариант ще го пробвам! Мерси Веси, доверявам се на теб.

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    само веднъж съм купувала гъби кладница.Но тази рецепта ми хареса.Много добро овкусяване на гъбите.Точно така те стават наистина вкусни и отпускат аромата си.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз много обичам кладница, много ми е вкусна, и така приготвена е наистина чудесна!
      Поздрави и за теб!

      Изтриване
  3. Точно така си ги правим и ние, но без джинджфил - не съм се сещала да добавя до сега. Непременно ще опитам, Весе, защото сме му големи почитатели, както и на кладницата. А относно нея, отглеждането ѝ било лесно като детска игра и все подмятам на село да наложат някое дънерче със спори, и все забравяме после.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Ирме, вие може да опитате на село, доколкото си спомням Пепчо май беше пробвала.

      Изтриване
  4. Такааааааам :))) Давам отчет от сщтните бейби кладници по азиатски :))) Вкусни, но Весе предупреждавай блондитата да не добавят още малко от мен и от теб настърган джинджифил :)))) Гъбите станаха тооооооолкова пикантни, че ги ядахме с филийки хляб, за да няма подпалена покривка и много се смяхме. Целувки от мен!Спорен и усмихнат ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разсмя ме, Кро:)
      Умната с джинджифила:) Наскоро потах сушен и така се подпалих и аз:)))

      Изтриване