събота, 3 септември 2016 г.

Апетитка със зелени домати

Бързам да пусна рецептата за нещо наистина много апетитно!
И лесно, и бързо...само си пригответе повечко хляб, най-добре домашно приготвен!
Рецептата е на майката на шефката ми.

Дани, благодаря, такъв апетит ни отвориха тези чушки!




Продукти: (количеството е приблизително и търпи промени)

300 гр люти чушки
1 морков
2-3 зелени домата
4-5 стръка копър
4-5 эстръка магданоз
3-4 ск. чесън
200 мл оцет
100 мл олио
2 с.л. мед
сол на вкус




Приготвяне:

Чушките се изпичат на котлон, скара или където прецените. Поставят се в дълбока купа, веднага се посоляват и се добавя меда. Следват олиото, оцета и подправките. По рецепта морковите се настъргват, а доматите нарязват на ситно. Аз обаче ползвах печени на филийки зелени домати, които имах замразени от миналата година. Не съм опитвала със сурови домати, защото нямах, но с печени много ни хареса!
Не пропускайте да си пригответе тази апетитка!
Морковите и доматите, както и меда омекотяват лютивината на чушките.



4 коментара:

  1. Весе, усетих, че преглъщам. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е страхотна, може човек само това с хляб да си похапне:))

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,
    непременно ще приготвя тази година твоята рецепта с люти чушки и зелени домати.Имаме достатъчно и от двете и сега през есента когато се приготвя зимнината ще е подходящото време за тази рецепта.Веднага си я преписвам за проба.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Ели, сигурно маже да се приготви и за зимнина, аз правих за хапване в момента, но може да се затвори в буркани.

      Изтриване