Можете да надникнете и тук, при Танитка, откъдето аз ги научих, а може да се доверите и на мен:)
Гъби кладница по азиатски
Продукти:
250 - 300г гъби кладница
1с.л зехтин
2 скилидки чесън
1ч.л настърган корен от джинджифил
1с.л соев сос
1 с.л. сусам
3-4 стръка зелен лук
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Гъбите се почистват, измиват и нарязват. Зехтина се загрява в дъблок тиган с незалепващо покритие и поставят чесъна и джиджифила на умерен огън за около 1 минута. Добавят се гъбите за около 5-10 минути, като се разбърква от време на време.Ако се препържат стават жилави. Прибавя се соевия сос, бъркайки докато се поеме от гъбите.Поръсва се със сусама и се сваля от котлона. Овкусява се със сол (има соев сос!) и черен пипер на вкус.Поръсва се с нарязания на ситно зелен лук. След минутка се дръпва от котлона и сервира.
Гъби обичам всякак, та и този вариант ще го пробвам! Мерси Веси, доверявам се на теб.
ОтговорИзтриванеМерси, Кро:), сподели:)
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванесамо веднъж съм купувала гъби кладница.Но тази рецепта ми хареса.Много добро овкусяване на гъбите.Точно така те стават наистина вкусни и отпускат аромата си.
Поздрави !
Ели, аз много обичам кладница, много ми е вкусна, и така приготвена е наистина чудесна!
ИзтриванеПоздрави и за теб!
Точно така си ги правим и ние, но без джинджфил - не съм се сещала да добавя до сега. Непременно ще опитам, Весе, защото сме му големи почитатели, както и на кладницата. А относно нея, отглеждането ѝ било лесно като детска игра и все подмятам на село да наложат някое дънерче със спори, и все забравяме после.
ОтговорИзтриванеДа, Ирме, вие може да опитате на село, доколкото си спомням Пепчо май беше пробвала.
ИзтриванеТакааааааам :))) Давам отчет от сщтните бейби кладници по азиатски :))) Вкусни, но Весе предупреждавай блондитата да не добавят още малко от мен и от теб настърган джинджифил :)))) Гъбите станаха тооооооолкова пикантни, че ги ядахме с филийки хляб, за да няма подпалена покривка и много се смяхме. Целувки от мен!Спорен и усмихнат ден.
ОтговорИзтриванеРазсмя ме, Кро:)
ИзтриванеУмната с джинджифила:) Наскоро потах сушен и така се подпалих и аз:)))