четвъртък, 4 август 2016 г.

Пилешка мусака с ориз

Рецептата и снимката са стари, но отдавна се каня да публикувам това по-различно пиле с ориз.
Рецептата е от този блог и е много вкусна. Иванче, благодаря! Малко промених:)


Продукти:
сварено филе пилешко от 1 пиле
1/2 ч.ч. ориз
1 ч.ч. гъби
2 яйца
1 ч.ч. бульон от варене на пилето 
2 ч.ч. кисело мляко 
джоджен 
сол

Нарязвам свареното  месо на дребно . Запържвам в тавичката във фурната ориза, нарязаните на ситно гъби  и добавям 1 ч.ч. кисело мляко . Обърквам и наливам бульона. 
Пека на 220 градуса до готовност. Разбивам двете яйца с останалото мляко и заливам мусаката . Допичам до зачервяване . 
Може да се настърже и кашкавал и да се разтопи . 

12 коментара:

  1. Всяка вкусна рецепта трябва да бъде запазена и споделена, блоговете са затова! Ето тази е такава. Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Кате, това са нашите виртуални тефтерчета, които споделяме и помежду си и оставяме на децата си:)

      Изтриване
  2. Веси,
    правила съм пилешка мусака по традиционния начин, но с пилешка кайма.Моята баба навремето смилаше месото на петлите, защото е много твърдо.И използваше получената кайма за много и различни ястия.И тази мусака е интересна, но с ориз.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Представям си, Ели, колко е вкусна тази петльова мусака...

      Изтриване
  3. Ще пробвам:) Точно се чудих едно пилешко филе какво да го правя:) Поздрави, Весе:)

    ОтговорИзтриване
  4. тази мусака в къщи е любима - за вдъхване на нов живот на изостаналото месо от пилето и затова си й казвам "артисала мусака".
    Поднесена е направо страхотно, Весе!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен бе интересно млякото при самото приготвяне.
      Мерси, ДзверЕ!

      Изтриване
  5. Еха, нито помня да съм я видяла при Ивана, нито съм се сетила за нея. Мерси, че показа, Весе.

    ОтговорИзтриване
  6. 220 градуса не е ли много висока температура за ориз

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, винаги так готвя, не твърдя, че е правилно, и може би е продиктувано от това вечер след работа приготвям вечерята, т.е. да става по-бързо. Но добре ми се получава ориза:), разбира се и на по-ниска температура ще стане.

      Изтриване